MEDIA

icono facebook icono twitter icono instagram icono youtube
6 de mayo de 2017
XIII Open Prevent - XXVIII Campionat de Catalunya d'Atletisme Adaptat
La col·laboració amb la Fundació Prevent afavoreix la participació d’atletes d’altres federacions
Santa Coloma de Gramenet acollirà, dissabte a la tarda, la prova d’atletisme adaptat més important a nivell autonòmic. Més de 130 atletes amb i sense discapacitat participaran en les diverses proves, amb marques puntuables al rànquing internacional IPC.

El Camp d’Atletisme Antoni Amorós serà l’escenari del Campionat de Catalunya d’Atletisme Adaptat 2017 – Open Prevent, dissabte a partir de les 16 hores de la tarda. La Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals (FECPC) i la Fundació Prevent organitzen la competició, juntament amb la FCECS i la FCEDF.


Es tracta d’una competició que compta amb l’oficialitat del Comitè Paralímpic Internacional (IPC), que garanteix que totes les marques aconseguides pels atletes amb llicència internacional tinguin validesa al rànquing IPC. També permet la participació d’atletes internacionals.

El caràcter inclusiu de l’Open, gràcies a la col·laboració amb la Fundació Prevent, facilita la participació d’atletes amb o sense discapacitat en una mateixa competició, fomentant la inclusió social a través de l’esport. S’espera la presència d’uns 80 nens i més de 50 atletes adults de 15 clubs diferents.


Maria Carmen Paredes, atleta paralímpica a Rio i segona a la marató de Londres fa dues setmanes, Xavier Porras, quatre participacions als Jocs Paralímpics amb una medalla de bronze en triple salt a Pekin 2008, i Martín Parejo, dos cops paralímpic, seran els atletes més destacats que participaran al 18è Campionat de Catalunya d’Atletisme Adaptat.


logo open prevent 2016
16 de abril de 2016
XII Open Prevent - XXVII Campionat de Catalunya d'Atletisme Adaptat
Rècord d’Espanya a la XII Edició del Campionat de Catalunya d’Atletisme-Open Prevent, competició inclusiva
Les pistes d’atletisme de les Pistes d'Atletisme de Can Llobet, a Barberà del Vallès, acullen l’edició d’enguany del Campionat de Catalunya d’Atletisme – Open Prevent
David Fernández, atleta asturià del Club Tineo Liberty, estableix un nou rècord d’Espanya en la prova de llançament de pes, categoria F57, amb una marca de 10.25
Més de 130 atletes han participat aquest dissabte, 16 d'Abril, a les Pistes d'atletisme Can Llobet, en aquest esdeveniment plenament inclusiu d’atletisme, organitzat per la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals (FECPC) i la Fundación Prevent, que també comptava amb la participació en l’organització de la Federació Catalana d’Esports per a cecs i deficients visuals i la Federació Catalana d’Esports per a persones amb discapacitat física. L’esdeveniment va ser possible gràcies al suport de l’Ajuntament de Barberà del Vallès, la Unió Atlètica Barberà, la Secretaria General de l’Esport i la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, entre altres empreses i entitats.

Es tracta d’una prova oberta a la participació d’esportistes d’altres federacions, com de la Federació Catalana d’Atletisme. Enguany, més del cinquanta per cent dels participants han estat atletes sense discapacitat, fet que caracteritza aquesta cita anual, com una de les més inclusives del calendari català.

Tots els participants van competir amb l’objectiu de millorar les seves marques en cadascuna de les proves del calendari. N’és un exemple l’atleta asturià, David Fernández, del Club Tineo, que ha batut el rècord d'Espanya en la prova de llançament de pes, categoria F57, amb una marca de 10.25. Durant la competició també hem pogut comptar amb la presència d'en Xavi Porras, atleta reconegut internacionalment que ja compta amb la mínima B d'accés als Jocs Paralímpics de Rio 2016 i que buscava en aquesta competició poder millorar la seva marca, i poder celebrar una marca A de classificació paralímpica. També ha competit Ivan Hompanera, reconegut migfondista internacional que va realitzar una marca de 5'06”78 en el 1500mll. L’atleta, en esport femení, Mari Carmen Paredes, fondista amb una magnífica trajectòria, ha participat a la prova de 1.500mll amb una marca de 5'34"01.

Durant la competició també es va aprofitar per celebrar les proves d’atletisme de promoció amb la participació de nens i nenes i joves de les diferents federacions. Un total de trenta-dos atletes d’aquesta categoria van realitzar les proves de 80mll, 600mll i llançament de pilota. Destacar l'esforç de tots els joves i la millora d'algunes marques.

En les cerimònies de lliurament de medalles van poder comptar amb la presència de l'alcaldessa de Barberà del Vallès, Silvia Fuster, en Santi Siquier, Representant territorial a Barcelona de la SGE; Francisco Blanco, Regidor d'Esports i Carmina Pérez, Tinenta d'Alcalde; així com, Carles Muñoz, President de la FECPC; Jose Miquel Martínez, Vocal de la FCEC; Josep Giménez, President FCEDF; Carlos Pérez, Patrono de la Fundación Prevent.


Participació de 19 entitats atlètiques

Del total de dinou clubs inscrits, tretze han estat entitats de la FC d’Atletisme que alhora, en el algun cas, també pertanyen a les federacions d’esport adaptat, fet que demostra el caràcter inclusiu de la competició. CA VIC – CANB – UA BARBERÀ – VIARÓ – CA GAVÀ – CD SANT JUST – CE ESBONAT – CED OLIMP – CLUB TINEO – CRE ONCE BCN – FCECS DT – GEIEG – INTEC-ZOITI HUESCA – ISS HOSPITALET- CA MARTORELL – AA PRATENC – UE SANTS – AVINENT CA MANRESA – AA CATALUNYA.

Inclusió i esport, un format que funciona

Des de ja fa uns anys l’objectiu de les federacions organitzadores i la Fundación Prevent ha estat aconseguir crear espais que fomentin la inclusió social a través de l’esport. Enguany, podem dir que aquesta idea està consolidada amb l’organització d’aquest esdeveniment. D’un total de 132 atletes inscrits, 57 han estat esportistes amb discapacitat i 75 sense discapacitat. Aquesta dada ens permet confirmar que un marc inclusiu permet l’organització d’un esdeveniment que a més de comptar amb el caràcter competitiu que l’identifica; també, conté una gran dosi necessària de valors socials que ens ajuden a generar una societat més propera a la normalització. Durant tota la competició l’esport va deixar de tenir adjectius per compartir experiència amb atletes de màxim nivell. Tots i totes amb un mateix objectiu: millorar les seves marques i practicar esport. Simplement, una gran matinal d’atletisme.

logo open prevent 2016 fotografia de david fernández y su récord
9 de Mayo de 2015
XI Open Prevent - XXVI Campionat de Catalunya d'Atletisme Adaptat
Les pistes d’atletisme de la Zona esportiva de la Bòbila a Gavà, acullen l’edició d’enguany del Campionat de Catalunya d’Atletisme - Open Prevent
Bruno de León, atleta local del Club d’Atletisme Gavà supera el seu propi rècord de Catalunya i d’Espanya en la cita esportiva celebrada a la seva ciutat
La competició que es celebrà en jornada de tarda, ha comptat amb la presència d’atletes reconeguts internacionalment; així com, una gran quantitat de joves que formen la base de l’atletisme català
Més de 120 atletes d’arreu de Catalunya han participat aquest dissabte, 9 de Maig, a les Pistes de la Bòbila de Gavà, en aquest esdeveniment plenament inclusiu d’atletisme, organitzat per la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals (FECPC) i la Fundación Prevent, que també comptava amb la participació en l’organització de la Federació Catalana d’Esports per a cecs i deficients visuals i la Federació Catalana d’Esports per a persones amb discapacitat física. L’esdeveniment va ser possible gràcies al suport de l’Ajuntament de Gavà, el Club d’atletisme Gavà, la Secretaria General de l’Esport i la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, entre altres empreses i entitats.

Es tracta d’una prova aprovada per l’IPC (International Paralympic Committe), fet que dóna validesa internacional a les marques que s’acrediten durant la jornada i alhora també va ser oberta a la participació d’esportistes d’altres federacions, com de la Federació Catalana d’Atletisme. Enguany, el cinquanta per cent dels participants han estat atletes sense discapacitat, fet que caracteritza aquesta cita anual, com una de les més inclusives del calendari català.

Tots els participants van competir amb l’objectiu de millorar les seves marques en cadascuna de les proves del calendari. N’és un exemple l’atleta local, Bruno de León, del CA Gavà que va batre el rècord de Catalunya i d’Espanya en llançament de javelina, establint una nova marca de 9.30m, per sobra dels anteriors 9.27 que ell mateix ostentava.

Durant la competició també es va aprofitar per celebrar les proves d’atletisme de promoció amb la participació de nens i nenes i joves de les diferents federacions. Un total de trenta-dos atletes d’aquesta categoria van realitzar les proves de 80mll , 300mll i llançament de pilota. Destacar en aquesta categoria l’actuació de la jove debutant de 13 anys, atleta del CA Sant Just, la Laia Fabra, que tot just acaba d’iniciar-se en les proves de velocitat, va parar el cronòmetre en 22”50 en el 100mll i en 1’23”45 en el 300mll.

En les cerimònies de lliurament de medalles van poder comptar amb la presència del Carles Muñoz, President de la FECPC; Miquel Angel Díaz, Regidor d’Esports de Gavà; Carlos Perez, Patrono de la Fundació Prevent i Anaïs Garcia, Secretaria de la Junta Directiva de la FCEC.


Participació de 19 entitats atlètiques

Del total de dinou clubs inscrits, catorze han estat entitats de la FC d’Atletisme que alhora, en el algun cas, també pertanyen a les federacions d’esport adaptat, fet que demostra el caràcter inclusiu de la competició. A ASCÓ, BARCELONA ATLETISME, LLEIDA UA, CA CANALETES, CA TARRAGONA, FACVAC VALLS, CA GAVÀ, GEIEG, ISS L’HOSPITALET ATLETISME, CA SANT JUST, MARTORELL AC, CA NOU BARRIS, CE PENEDÈS, PRATENC AA, CRE ONCE BCN FCEC, CE ESBONAT, CED OLIMP, AREMI LLEIDA, FCEC.


Participació destacada

A banda, també podríem destacar la participació d’en Carles Muñoz, reconegut atleta internacional i que ja té la mínima del Campionat del Món d’enguany en la prova de llançament de pes. Per a ell aquesta competició ha estat un test de cara a la seva participació internacional. Un altre atleta important va ser en Martín Parejo (categoria T11) que va participar en salt de longitud, obtenint una millor marca de 5,70 a tan sols 3 centímetres de la seva millor marca personal de la temporada. També va competir Ivan Hompanera, reconegut migfondista internacional que va realitzar una marca de 2’17”20 en el 800mll.

L’atleta, en esport femení, Mari Carmen Paredes, fondista amb una magnífica trajectòria, va patir una lesió en l’últim moment i no va poder competir, però si que va acompanyar als assistents durant la jornada atlètica.


Inclusió i esport, un format que funciona

Des de ja fa uns anys l’objectiu de les federacions organitzadores i la Fundación Prevent ha estat aconseguir crear espais que fomentin la inclusió social a través de l’esport. Enguany, podem dir que aquesta idea està consolidada amb l’organització d’aquest esdeveniment. D’un total de 123 atletes inscrits, 62 varen ser esportistes amb discapacitat i 61 sense discapacitat. Aquesta dada ens permet confirmar que un marc inclusiu permet l’organització d’un esdeveniment que a més de comptar amb el caràcter competitiu que l’identifica; també, conté una gran dosi necessària de valors socials que ens ajuden a generar una societat més propera a la normalització. Durant tota la competició l’esport va deixar de tenir adjectius per compartir experiència amb atletes de màxim nivell. Tots i totes amb un mateix objectiu: millorar les seves marques i practicar esport. Simplement, una gran tarda d’atletisme.

logo de la open prevent 2015 fotografía de un atleta lanzador de peso fotografía de un atleta invidente
17 de Mayo de 2014
X Open Prevent - XXV Campionat de Catalunya d'Atletisme Adaptat
Fundación Prevent y la FECPC organizan la X edición del Campeonato Open Prevent – XXV Campionat de Catalunya Adaptat
El pasado sábado 17 de mayo, Fundación Prevent y la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals co-organizaron el X Campeonato Open Prevent que por segundo año consecutivo se enmarcó en el Campionat de Catalunya Adaptat.

Esta X edición, con una participación de 100 atletas de todas las edades pertenecientes a las federaciones deportivas con y sin discapacidad, entre los que destacan deportistas de gran nivel de competición como el paralímpico Xavier Porras; el record de España en lanzamiento de peso y disco, Carles Muñoz; Mari Carmen Parades quien actualmente tiene el record del mundo en la categoría de maratón, Richard Mais, o el lanzador David Miguel, entre otros.

logo open prevent 2014
fotografía de unos atletas fotografía de un atleta en silla de ruedas fotografía de unos atletas saltando obstáculos
11 de Mayo de 2013
IX Open Prevent - XXIV Campionat de Catalunya d'Atletisme Adaptat
El IX Campeonato Open Prevent se traslada a Sabadell
Los atletas de las federaciones deportivas catalanas de paralíticos cerebrales, invidentes y personas con discapacidad física competirán con deportistas de la federación catalana de atletismo
Sabadell, 07 de mayo de 2013. El IX Campeonato Open Prevent se traslada a Sabadell y se celebrará en el marco del XXIV Campionat de Catalunya d’Atletisme Adaptat 2013. Cambia la ubicación, pero mantiene su principal singularidad: una competición oficial donde participan, en igualdad de condiciones, deportistas con y sin discapacidad. “Se trata de un evento con unos valores que van más allá de lo estrictamente deportivo: la mejora de la calidad de vida de las personas con discapacidad desde la inclusión”, asegura la directora de Fundación Prevent, Montse Moré.


Atletas de alto nivel y de todo el mundo

Está previsto que el IX Campeonato Open Prevent - XXIV Campionat de Catalunya d’Atletisme Adaptat 2013 cuente con la participación de un total de 125 atletas de todas las edades y vinculados a federaciones deportivas para personas con discapacidades de origen cerebral, otras discapacidades físicas, ceguera y otras deficiencias visuales, atletas con discapacidad intelectual y deportistas sin discapacidad. Habrá pruebas de velocidad de 100, 200, 1.500 y 5.000 metros; salto de longitud y lanzamientos de jabalina, disco, peso y club.

Entre los deportistas que han confirmado su presencia hay participantes de la categoría de Xavi Porras (Federació Esportiva Catalana per Cecs) que cuenta con una medalla de plata en longitud y otra de bronce en relieves en el Campeonato del Mundo de Christchurch 2011; una medalla de bronce en triple salto en los JJOO de Beijing 2008. También es remarcable la participación de Carles Muñoz, record de España de lanzamiento de peso y disco y campeón de dichas categorías durante 6 años consecutivos (Federació de Paralítics Cerebrals); y la ganadora de la Maratón de Nueva York en la categoría de deficientes visuales, Carmen Paredes.

Del ámbito internacional, destacan los integrantes de la delegación venezolana, un grupo de seis atletas con discapacidad intelectual que han conseguido varios pódiums en los Juegos Panamericanos de Méjico 2011 (1.500 m y salto de longitud) y registros que los sitúan entre los 10 primeros en los JJOO de Londres 2012 (lanzamiento de peso y salto de longitud).


Promoción del deporte adaptado

El principal objetivo del Área de Inclusión Social y Laboral de la Fundación Prevent es mejorar la calidad de vida de les personas con discapacidad y dotarlas de una mejor autonomía. La Fundación Prevent apuesta por el deporte como instrumento para la mejora de la salud, la rehabilitación física, el fortalecimiento de la autoestima, la capacidad de superación y la participación social.

Enlaces a artículos de prensa
logo de la open prevent 2013
21 de Abril de 2012
VIII Open Prevent - XXIII Campionat de Catalunya d'Atletisme Adaptat

Contacte con nosotros

© Fundación Prevent 2017

Nuestro sitio web utiliza cookies, puedes ver nuestra política de cookies aquí.
Si continuas navegando estás aceptándola
Política de cookies